Studiebegeleiding in Nuenen

Jeugd voelt verder dan ervaring ziet.
-- Adriaan Roland Holst --

Beste jonge mensen, beste ouders,

Welkom op onze website. Deze site is voor jou en je ouders bedoeld. In onze learning environment* geven wij studiebegeleiding aan jonge mensen. In een prettige omgeving maak je er huiswerk en daar leer je van.

We noemen onze huiswerkplek ‘Studiolum’. Zo noemden de ‘humanisten’ uit het tijdperk der renaissance hun studeerkamer. Dat was een prachtig vertrek vol met mooie spulletjes, een ruimte die zo was ingericht dat het leren van zelf ging. De oude wijzen verbleven er graag.

Jouw docenten beschouwen huiswerk maken terecht als een onmisbaar deel van het leren zelf. Je begint er vroeg mee, al op de lagere school. En ook later zal blijken dat zelfstudie erg belangrijk is. Wel moet je er moeite voor doen, het valt niet mee alles onder de knie te krijgen.

Je ouders vinden huiswerk maken ook belangrijk. Ze zien dat je veel doet. Op school, na school en nog veel meer. Omdat je een jong mens bent, kun je heel veel aan. Vaak meer dan je zelf voor mogelijk houdt. Er gebeurt heel veel met je, met je hoofd en met je lichaam. Gelukkig houdt de school daar rekening mee. Je zult nooit thuis dingen hoeven doen die je niet aankunt. 

Jonge mensen kiezen in de regel nooit zelf voor huiswerkbegeleiding; meestal is er een aanleiding om voor huiswerkbegeleiding te kiezen.
De aanleiding kan de school zijn, maar ook kan de balans tussen inspannen en ontspannen uit evenwicht zijn. Meestal lukt het allemaal best. Toch kan het zijn dat je er moeite mee hebt. Dan kan studiebegeleiding echt iets voor jou zijn.

Studiebegeleiding voor jonge mensen van twaalf jaar en ouder. Dat bieden wij je aan. De begeleiding is gericht op jongeren die op de middelbare school studeren van VMBO tot en met gymnasium. De begeleiding wordt altijd aangepast aan jou persoonlijk, en bevordert je houding ten opzichte van studeren -- nu en in de toekomst.

Graag willen we jou en je ouders uitnodigen voor een afspraak.

Met vriendelijke groet,

Christjan Vissers,
Studiebegeleider bij Studiolum

www.studiolum.nl
info@studiolum.nl
040-7870458

* Dit is een inspirerende ruimte waar het leren ‘als vanzelf’ gaat.